Havreflarn med chokladkräm
Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.
Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap, ingefära och bakpulver till en jämn smet.
Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper, eftersom smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2-3 plåtar till en sats havreflarn.
Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg.
Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret.
STEG 2 - Chokladkräm:
75 gram smör
1,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop allting ovan ↑
STEG 3
Ta ett havreflarn. Klicka ut runt en matsked(beroende på storlek och smak) chokladkräm och sprid ut krämen över hela flarnet. Lägg nu det andra flarnet ovanför. Gör likadant med resten. Lägg kakorna i kylen/frysen och ta ut dem när dem har stelnat något! ÄT OCH NJUT ♥♥